informacja: 17 8 666 700
rejestracja: 17 8 666 700, 17 8 669 900

  • Maria (18.09.2017)

    „Musicie być silni miłości, która wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, wszystko przetrzyma, tą miłością, która nigdy nie zawiedzie”
    św. Jan Paweł II

    Podziękowanie.

    Wspanialej Załodze Szpitala Specjalistycznego Im. Świętej Rodziny w Rudnej Malej. Sz. Panu Dyrektorowi Szpitala dr. Arkadiuszowi Bieleckiemu. Wszystkim, którzy pracują na oddziale Rehabilitacji. Na ręce Pani Ordynator lek. Med. Bożeny Sałaty. Wspaniałym Paniom Pielęgniarkom, Fizjoterapeutom, Obsłudze Gospodarczej za opiekę nad chorymi. Za życzliwość, za uśmiech, za szybką pomoc. Za bardzo dobre wyżywienie , za niespotykaną czystość pomieszczeń, za Kaplicę, za Msze Św. Niedzielne.

    Wszystkim Bóg zapłać.

    Ciężką ale jakże wspaniałą drogę wybrał dla Was Bóg. Abyście nieśli pomoc cierpiącym niech Duch Święty Was wspiera, Bóg udziela swej mocy, a Rodzina Święta, której nazwę nosi Wasz Szpital obdarza Was kochani i Wasze Rodziny swymi łaskami, Św. Rafał patron Lekarzy i Pielęgniarek niech wyprasza Wam łaski. Władze Woj. Podkarpackiego oraz Narodowy Fundusz Zdrowia powinien być dumny i wspierać finansowo tak Wspaniały Szpital.

    Na Oddziale Rahabilitacji przebywałam od 28.08 – 18.09.2017

  • Helena (13.10.2016)

    Serdecznie dziękuję Panku Doktorowi za wspaniałą opiekę. Bóg zapłać!

  • Wdzięczna pacjentka z Piotrkowa Trybunalskiego Barbara z rodziną (10.10.2016)

    Na ręce Pana Ordynatora dr Piotra Zamorskiego, składam serdeczne podziękowania za troskliwą i profesjonalną opiekę medyczną, życzliwość, ciepłe słowa i uśmiech, oraz danie mi szansy powrotu do zdrowia. Słowa te kieruję również do całego personelu medycznego i podstawowego.
    Mieszkam w Piotrkowie Tryb. Oddalonego od Rudnej Małej k/Rzeszowa od około ponad 350 km. Jest kilka ośrodków onkologicznych bliżej mego miejsca zamieszkania, jednak znając wysoką ocenę zacisznego Szpitala w Rudnej Małek k/Rzeszowa wybrałam właśnie ten Szpital.
    Wydaje mi się, że w dobie wręcz krytykowania wszystkich za wszystko, należy podkreślić i propagować takie placówki medyczne jak Szpital Św. Rodziny w Rudnej Małej.
    Nowoczesne wyposażenie, czystość, dbanie o najdrobniejsze szczegóły, przywraca wiarę w dobre imię polskiej medycyny.
    Świadomość, że dobrzy, bardzo zdolni i doświadczeni ludzie czuwają nad naszym zdrowiem dodaje sił i pomaga walczyć z chorobami.

  • Maria, Wikotoria, Genowefa, Krystyna (18.08.2016)

    Podziękowanie dla Personelu Lekarskiego i pielęgniarskiego oraz dla wszystkich pracowników Szpitala Oddział Rehabilitacji Medycznej Rudna Mała.
    Wdzięczne pacjentki za profesjonalne leczenie.
    Sala Nr 2.

  • Lidiya (01.07.2016)

    Składam serdeczne podziękowania za wspaniałą opiekę medyczną, życzliwość, cierpliwość i ciepło w stosunku do pacjentów. Szczególnie dziękuję Dominikowi Pikule za codzienne ćwiczenia rehabilitacyjne.

  • Alicja, Anna, Danuta, Józefa i Aniela (17.06.2015)

    Moc serdecznych podziękowań dla całego personelu medycznego Oddziału Rehabilitacji życzą wdzięczne pacjentki z sali Nr 6.

  • Maria (22.04.2015)

    Słowa podziękowania kieruję do całego Personelu Oddziału Rehabilitacyjnego Szpitala Specjalistycznego im. Św. Rodziny w Rudnej Małej.
    Lekarzy, Pielęgniarek, Rehabilitantów oraz obsługi, za życzliwą i troskliwą opieke nad chorymi, za miłą atmosferę na oddziale, za prawna i szybka obsługę.
    Życzę Całemu Personelowi dużo zdrowia, radości i zadowolenia w życiu osobistym i zawodowym z posługi na rzecz chorych, niesprawnych osób.
    Na oddziale przebywałam od 1 - 22-go kwietnia 2015 roku.

    Maria
    Sędziszów Młp.

  • Alfred (07.04.2015)

    W Szpitalu Specjalistycznym w Rudnej Małej przebywałem na Oddziale Rehabilitacji w okresie od 11 marca do 1 kwietnia br.
    Stwierdziłem, że zostałem otoczony zarówno profesjonalną jak i troskliwą opieką lekarską Lekarzy, Pielęgniarek oraz Personelu Technicznego, za którą pragnę serdecznie podziękować.
    Szczególne wyrazy wdzięczności kieruję do Pań: lek. med. Teresy Oeszczuk i Bożeny Sałaty, które całą swoją wiedzę i całe serce mi poświęciły.
    Zaznaczam, że w życiu przebywałem w Szpitalu we Francji i w Polskich Szpitalach i muszę obiektywnie stwierdzić, że tu zapewniono mi najwyższe standardy leczenia medycznego i świadczenia pozostałych usług.
    władze Szpitala Specjalistycznego w Rudnej Małej powinny być dumne z tej Lecznicy.

    Z poważaniem
    wdzięczny pacjent ze Strzyżowa

  • Marek (08.11.2013)

    Ponieważ od wielu lat już kilkanaście razy przebywałem na rehabilitacji z lewostronnym niedowładem , pomyślałem jadąc na trzytygodniową rehabilitację do Rudnej : Nowoczesne Techniki Medyczne , jakaś nowa „ściema” pod publiczkę i pod „fundusz”. Wyjeżdżam i głupio mi ,że tak to wcześniej przedwcześnie opiniowałem. Czy ja byłem w Polsce ? , czy gdzieś w bogatym kraju , bo tego jeszcze w naszym kraju nie doświadczyłem i myślałem , że już nie zobaczę. Okazuje , że i w Polsce da się wszystko , począwszy od nowoczesności w każdym działaniu , po zadziwiająco zgodne profesjonalne i opiekuńcze działanie całego zespołu Oddziału Rehabilitacji , począwszy od Pań salowych , które potrafią utrzymać perfekcyjną czystość , przez Panie Pielęgniarki opiekuńcze bez wyjątku dla każdego jak najlepsza Mama , oraz bardzo kompetentnych Rehabilitantów z dużą troską stosujących w każdym działaniu te indywidualnie dla każdego dobrane nowoczesne techniki przywracania sprawności , po fachowe Panie Lekarki , które na czele z Panią Ordynator codziennie rano bez wyjątku tak samo każdemu pacjentowi poświęcają tyle czasu ile potrzeba by szczegółowo ustalić wszystko co dolega i co potrzeba zaordynować. Jak każdy Polak pomyślałem : coś jednak musi nie grać i jakiś hak się znajdzie , może jedzenie ?...jak to możliwe , że nawet przez myśl mi nie przeszło szukać ratunku w barze na dole i u odwiedzających. I to nie ja jeden inni też „nie przywoźcie nic” bo jest smacznie i wystarczająco. I pomyśleć jak to jest ,że to wszystko się da i jest możliwe , że tyle się ,po niby renomowanych szpitalach i sanatoriach „otułałem” żywiony ochłapami i ćwiczony po „łebkach” , aż tu w Rudnej Małej inny świat , inni ludzie. Tu się wszystko da. Tutaj wszystko jest możliwe. Tutaj pacjent nie jest „numerem dla NFZ” , jest tym o którego wszyscy się bardzo troszczą. „Czapki z głów” , wielki szacunek i uznanie dla wszystkich pracowników. To nie jest tylko moja opinia ,ale wynik opinii z rozmów w dniach 18.10 – 08.11. 2013 ,ze „współpacjentami”
    Z poważaniem M.B. z Rzeszowa , który w Rudnej M. pod Rzeszowem znalazł to czego szukał po całym kraju.

  • Maria (27.07.2013)

    Szpital koło Rzeszowa, Rudna Mała, dziwne to, że Rudna Mała, a bije w Niej takie duże serce.

    Szpital ten zaskoczył mnie, także i kuracjuszy, jak też i tych którzy przychodzą z wizytą do chorych.

    Najważniejsze, że jest tu wspaniały Personel. Pani Ordynator Sałata Bożena, przewspaniała Pani Doktor Oleszczuk Teresa, która potrafi z uśmiechem na ustach po kilka razy wejść na salę i zapytać o zdrowie. Obydwie Panie można spotkać wszędzie, na salach, czy na rehabilitacji. Są ciągle uśmiechnięte, życzliwe i pełne optymizmu.

    Jeśli chodzi o Rehabilitantów, brak słów, co za wspaniały i zgrany zespół, w Nich jest sama radość, życzliwość, żart i optymizm, cierpliwość. To mnie zaskoczyło i bardzo się podobało. To niebywałe, czy przyjdzie babunia z chodzikiem, czy dziadziuś o kulach, czy młoda osoba, wszyscy traktowani są jednakowo, otaczają sercem i zarażają swoim uśmiechem, są fantastyczni.

    Jeśli chodzi o siostrzyczki są na 5. Siostra oddziałowa jak rakieta Rybak Agnieszka wpada na salę uśmiechnięta, życzliwa i "jak zdrowie" pyta. Także wszystkie siostrzyczki są bardzo kochane, sumienne, gotowe na każde zawołanie.

    Co do wyżywienia, jest bardzo dobre i do syta.

    Jeśli chodzi o czystość, nie ma słów, czyściutko, błyszcząco i pachnąco. Panie bardzo się starają, chodzą jak mróweczki i to widać.

    Całemu Oddziałowi Rehabilitacji z serca życzę, dużo zdrowia, radości i dalszych sukcesów.

    Z poważaniem wdzięczna pacjentka Maria.

  • Danuta Chorzepa (23.07.2012)

    Po operacji biodra w waszym szpitalu, po pieciu dniach pobytu przenioslam sie na oddzial rehabilitacji aby dojsc troche do siebie przed 7 godzinnym powrotem do domu do Elku. Brak mi slow uznania dla wspanialych lekarzy i calego personelu rehabilitacyjnego i pomocniczego za serce i pomoc dla ludzi po operacjach.Oprocz tego to oddzial wyposazony w nowoczesne urzadzenia do rehabilitacji czysty i przestronny o bardzo wysokim standardzie. Wdzieczna pacjetka Danuta Chorzepa.

  • Agnieszka (15.01.2012)

    Pragnę wyrazić serdeczne podziękowania całemu personelowi medycznemu szpitala w Rudnej Małej za serdeczność, zaangażowanie i fachową opiekę a w szczególności dziękuję dr. Janowi Pasierbowi za pomoc, wyrozumiałość a przede wszystkim za udaną operację mojej córki.

  • Andrzej W. (27.09.2011)

    W sierpniu 2008 r w tutejszym Szpitalu przeszedlem ciezka operacje calkowitej wymiany stawu biodrowego . Operacje pomyslnie przeprowadzil ortopeda dr. Marek Kulczyk . Nastepnie po kilku miesiacach rekonwalescencji powrocilem do normalnego trybu zycia . Zaopatrzony w odpowiednia wiedze , jak prowadzic zycie z endoproteza informuje wszystkich zainteresowanych ,ze po dobrze przeprowadzonej operacji mozna normalnie zyc .A takie wlasnie operacje wykonuja w tutejszym Szpitalu ! Dlatego z perspektywy 3 lat ,ta droga chce podziekowac calemu personelowi Szpitala , ze mialem to szczescie byc tutaj operowany !!!

Wyślij swoją opinie o szpitalu.
(Informacja: Informujemy, że nie przechowujemy w systemie podanych niżej danych.
Twoja opinia zostanie wysłana jedynie w postaci maila do serkretariatu szpitala.
Po akceptacji, jeśli wyraziłeś zgodę, zostanie zamieszczona na tej stronie
jedynie jej treść i podpis.

 

zezwalam na ewentualną publikację moje opinii

 

    Opłatek 2013

  • Konferencja

    Wizyta Minister Zdrowia

  • Opłatek 2008

    Targon 2008

  • Spotkanie opłatkowe

    Szpital o obiektywie

  • Pierwsze operacje

    Kurs osteosyntezy

  • Otwarcie Szpitala

    Budowa Szpitala

informacja 17 8 666 700, 0 503 193 800

Szpital Specjalistyczny im. Świętej Rodziny, Rudna Mała 600, 36-060 Głogów Młp.